|
|
Lån  


 
Annonce:


Lav din egen pibe
En pibe består i bund og grund af to stykker: En træklods og en spids. De kan kombineres i de uendelige, hvad angår udformning, størrelsesforhold, farver, vinkler osv.

Pibespidsen kan laves af flere forskellige materialer, blandt andet rav, men i begyndelsen er det bedst at vælge en færdiglavet spids af for eksempel kunststof. Så kan du koncentrere dig om udformningen af pibehovedet, som er det sjoveste og letteste at gå i gang med, hvis du ikke har så meget erfaring med piber.

Til selve pibehovedet bruger man normalt bruyere-rod. Det er en sammenknudret træsort, der egner sig glimrende til formålet, og som ikke bare giver nogle flotte resultater, men som også kan holde til mange års afbrænding af tobak. Bruyere købes normalt i små klodser, der netop er udskåret i pibestørrelse. Du kan vælge en klods, der er forboret til tobakskammer og spids, eller du kan vælge en rå klump, som du forarbejder helt fra bunden.

Bruyere-rod er ikke helt billigt (omkring 100 kroner for en rå klods), men du kan også eksperimentere med andre træsorter såsom moseeg eller masurbirk.

Træet skærer, snitter og pudser du i facon, så piben ligger godt i hånden. Her kan du være kreativ. Husk at overgangen mellem klods og spids bør være flydende.

Et af de sidste trin i fremstillingen, er forberedelsen af tobakskammeret. Rør en grød op af aktivt kul og vandglas og smør det på indersiden af kammeret. Det skal tørre godt op og efterpoleres, hvorpå kammeret bliver gråligt og ikke længere smager af brændt træ, når piben skal i brug første gang.

Kategorier på sider:

Tobak Pibe diverse Rygestop Lav din egen pibe Gode rd om rygestop Fredspibe Vandpibe Gode rd om vedligeholdelse af piber Tobaksrygning Bong Lov om rgfrie miljrer Er passiv rygning sundhedsskadelig1111


 Du er her: Pibe - Netannoncer Pibe -